Startsiden
Meny:

Oppskrifter

Om meg

Kontakt meg

Fårikål

4 personer + rester

Ingredienser:
1 1/2 kg fårikålkjøtt
1 1/2 kg hodekål
ca. 2 ts hel pepper
ca. 2 ts salt
3 ss hvetemel
5 dl kokene vann
2 laurbærblad (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i serverings stykker. Skjær kålen i ikke for store skalker. Skjær vekk den grove midstilken.
Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen, hvis kjøttet er magert kan du ha i noen klatter margarin.
Legg kål og kjøtt lagvis. Dryss salt, pepper og mel mellom lagene. Pass på at det ikke kommer mel på bunnen.
Hell på kokende vann, og kok med tett lokk i 2-3 timer. Ha på svak varme.
Ta ut laurbærbladene, og smak til retten. Se om du vil ha i mer salt.


Tips:
Det er godt med poteter til fårikålen, 2 poteter per person er greit.
Du kan lage denne lenge før gjestene kommer og varme den opp før dere skal spise.
Du kan kjøle fårikålen og varme den opp, da smaker den enda bedre.