Velkommen til denne Cookie nettsiden!
Her kan du finne masse om ulike type Cookies, Cookieoppskrift, og historien om hvordan Cookien ble til.
Håper du lærer noe nytt!

Funn Facts om cookies

Fun facts I USA kjøpes over 2 milliarder cookies hvert år!
I løpet av livet spiser en gjennomsnittlig presjon 35 000 cookies
Rekorden for flest kaker bakt i løpet av en time holdes av Hassett's Bakery av Cork Island. De bakte 4695 cookies på én time.
Rekorden for den største cookien holdes av Immaculate Baking Company i Flat Rock, NC. I 2003 bakte de den rekordsettende kaken, som målte 31,1 meter bred og veide over 18000 kg! (bilde til høyre)
Rekorden for det høyeste tårnet av cookies holdes av Girl Scouts of Nassau County. I 2010 klarte de å lage et tårn av kjeks på Roosevelt Field Mall i Garden City, NY som ble målt 183,2 høyt. De brukte 22 800 cookies for å bygge tårnet.
.

Cookies Historie

Cookies før i tiden: I det 7. århundre i Persia (nå Iran), finner vi de første nedtegnelsene av cookes. I stedet for et eget bakverk, var disse cookiene "prøvekaker" brukt for å sjekke ovnstemperaturen og forsikre seg om at den var klar for dagens baking. Da folk begynte å reise verden rundt og utforske andre nasjoner, var de i stand til å skaffe og eksperimentere med nye ingredienser, som sukker. Når noen først tenkte å legge til sukker i oppskriften for deres samtidige "cookies" begynte kappløpet med å utvikle den beste cookie oppskriften.
Morderne Cookies: Nå, tusener av år senere hadde den grunnleggende oppskriften på cookies blitt standardisert: hvetemel, sukker og fett (vanligvis smør eller olje), pluss alle andre tillegg som var tilgjengelige (tørket frukt, krydder og nøtter var populære valg). Den industrielle revolusjonen var en periode med avanserte teknologiske prestasjoner som tidligere hadde vært utenkelige og åpenbart en del av dette fremskrittet fokuserte på å gjøre cookies kommersielt tilgjengelig, i utallige varianter. Ikke lenger var folk begrenset til hvilke typer kaker de selv visste hvordan de skulle bake. Ikke lenger betydde det å ha en kjeks å forplikte seg til en langvarig prosess med å samle ingredienser, blande kakedeig, prøve å ikke spise for mye kakedeig, bake deigen og brenne tungen på smeltede sjokoladebiter som bobler opp fra nybakt deig. Nå var det bare å gå til et bakeri, og cookies kan fås med mye mindre innsats! .

Oppskrift

225 gram smør (romtemperatur)

200 gram sukker

200 gram brunt sukker

2 store egg

1 teskje vaniljeekstrakt

375 gram hvetemel

1 teskje natron

1 teskje salt

200 gram hakket sjokolade (melkesjokolade eller mørk sjokolade etter eget ønske) Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175°C og legg bakepapir på to stekebrett.
I en stor bolle, pisk sammen smør, sukker og brunt sukker til blandingen er kremaktig og luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt etter hver tilsetning. Bland deretter inn vaniljeekstrakt.
I en annen bolle, sikt sammen hvetemel, natron og salt.
Gradvis tilsett den tørre blandingen i smørblandingen, og rør til deigen er jevnt blandet.
Rør inn den hakkede sjokoladen til deigen.
Bruk en skje eller hendene for å forme små kuler av deig, og plasser dem på bakepapiret med god avstand mellom hver.
Stek kjeksene i forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne brunfarger rundt kantene, men myke i midten.
La kjeksene avkjøle på stekebrettet i noen minutter før du flytter dem til en rist for fullstendig avkjøling.
Nyt de deilige, hjemmelagde sjokoladekjeksene dine!
Du kan også tilpasse oppskriften ved å legge til nøtter, tørket frukt eller andre smakstilsetninger etter eget ønske.
.