Startsiden
Meny:

Startsiden

Sjokoladefondant

Chocolate chip cookies

Kontakt meg

Sjokoladefondant

Ingredienser:
100 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
Tilbehør:
5 dl friske bær
3 dl Kremfløte

1. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 220 °C.

2. Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.

3. Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.

4. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen.

Tips: Steketiden kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene, så test gjerne med én først.

5. La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene et minutt før du hvelver dem forsiktig ut på tallerken.

6. Pynt med friske bær og server med pisket krem. Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.